Aardappelsla

500-700 gram koude,gekookte aardappelen.

2 lepels slaolie

2 lepels azijn

2 lepels slasaus

zout,peper,mosterd (naar eigen smaak,veel of weinig!)

1 appel

uitjes uit het zuur

augurkjes uit zoetzuur

1-2 hardgekookte eieren

(evt peterselie)

Snijd de koude aardappelen in blokjes.Vermeng zout,peper,mosterd met de azijn,olie en slasaus.Klop dit even flink door met een garde.

Roer de fijngehakte peterselie en de kleingesneden uitjes en augurkjes en de appel er door heen.Als laatste de aardappelen er door heen roeren.Even goed vermengen!

Zet dit minstens een uur afgedekt weg in de koelkast.Kan ook 24 uur.Dat kan de smaak goed door elkaar heen zich vermengen.Proef of het goed van smaak is,zowel direct na het klaarmaken als vlak voor het opdienen en voeg evt.nog iets toe.

Gebruik de hardgekookte eieren,in plakjes of partjes gesneden als garnering.

Eet smakelijk!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailby feather

Author: VBZOG

Share This Post On