Particulieren

Particulieren – Help ons helpen

De voedselbank is afhankelijk van giften en vrijwilligers om hulpbehoevende gezinnen te kunnen helpen. Hierbij hebben wij uw hulp nodig! Hieronder leest u op welke manieren u ons kunt helpen;

Doneren van voedsel

Als u ons voedsel komt brengen helpt u ons het meest met dagelijkse boodschappen, zoals koffie, thee, suiker, houdbaar broodbeleg, groente/vlees/fruit in blik, saus, pasta, rijst, macaroni en persoonlijke verzorgingsproducten zoals deodorant, shampoo, tandpasta en wasmiddel.

Moestuin / fruit

Heeft u een moestuin en/of fruitbomen en -struiken? En is uw oogst te groot voor uw eigen gezin? Wij nemen graag van u aan wat u over heeft en zorgen ervoor dat het terecht komt bij mensen die het hard nodig hebben.

Financieel

Omdat we uitsluitend met vrijwilligers werken hebben we geen personeelskosten. En het voedsel dat we uitdelen krijgen we gratis. Maar om dat voedsel op te halen, gekoeld op te slaan en te distribueren moeten we wel kosten maken. Ook telefoon, energie, verzekering, postzegels; het kost allemaal geld. Daarom kunnen we niet zonder financiële steun.

Financiële giften zijn dan ook “brood”-nodig. U kunt ons werk steunen door een gift te storten op rekening:

15.28.73.171 t.n.v stichting voedselbank Zuidoost Groningen.

Klik op de machtigingskaart om deze te downloaden

machtigingskaart

 

 

 

 

 

Voedselbank Zuidoost Groningen is een ANBI-instelling. Dit betekent dat uw financiële giften fiscaal aftrekbaar zijn voor de belastingdienst.

Vrijwilligers

Zij helpen bij het ophalen van levensmiddelen, bij het sorteren en het weer uitleveren naar de verschillende distributiepunten, voeren gesprekken met klanten, zij voeren technische klussen uit, verzorgen pr en website, verzorgen de administratie, beheren de financiën, zorgen voor de contacten met leveranciers, coördineren alle taken of zorgen als bestuursleden dat alles goed loopt en goed blijft lopen.

Wilt u meer weten of heeft u een briljant idee om ons te helpen? Neem contact met ons op!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinby feather