De kwekerij

KroppenslaOp woensdag 20 juni zal wethouder Hendrik Klap om 13.00 uur op de Werk-LeerKwekerij te Vlagtwedde de eerste krat met kroppen sla aan Willem van Veen, voorzitter van de Voedselbank Zuidoost Groningen overhandigen. De verse sla gaat vervolgens naar de gezinnen die uit nood bij de Voedselbank aankloppen.

Het telen van groenten voor cliënten van de Voedselbank is twee maanden geleden op initiatief van de gemeente gestart. Gemeente Vlagtwedde honoreert daarmee de oproep tot financiële ondersteuning van de Voedselbank. Tevens creëert de gemeente er een nieuw Leer-Werk project mee voor werkzoekenden en andere uitkeringsgerechtigden.

Gemeente Vlagtwedde en de Voedselbank werken in de kwekerij nauw met elkaar samen. Gesteund door sponsoren levert de Voedselbank jonge planten sla, andijvie, verschillende koolsoorten en zaaigoed als bonen, wortelen en bieten aan. De medewerkers in de kwekerij planten het zaai- en pootgoed en verzorgen het tot de groenten worden geoogst.

In september krijgt de Voedselbank naast de kwekerij van de gemeente de beschikking over een loods als opslag- en bewaarplaats voor andere levensmiddelen die door het bedrijfsleven worden aangeboden.

Author: VBZOG

Share This Post On