Oud brood niet weggooien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

30 gram margarine

30 gram bloem

1/2 l water of melk,of half om half

1 bouillontablet

Zet alles vooraf klaar.

Margarine smelten,alle bloem in 1 keer toevoegen en goed doorroeren tot er een bal onstaat.

Dan de helft van het koude vocht ineen keer toevoegen.Goed roeren/kloppen met een garde tot er een gladde pap onstaat.Rest van het vocht toevoegen + het bouillontablet.

Roeren tot het kookt en er een gladde saus is onstaan.

Dit is de basis.

Hieraan kun je restjes toevoegen zoals:kleingesneden ham(of andere worst),hardgekookte kleingesneden eieren,kaas of vegetarisch:bieslook,ui,peterselie,mosterd,tomatenpureekerrie,enz..

Maak het lekker op smaak!Je kunt natuurlijk ook allerlei dingen bij elkaar gebruiken.

Wees creatief en probeer combinaties uit en maak een smakelijk prutje.

Leg een boterham op een bord en schep wat van de saus op het brood.

Eet smakelijk !

 

Author: VBZOG

Share This Post On