Ovenschotel met gehakt en wortelen

vegetables-204074_1280Hopende dat iedereen een fijne kerst heeft gehad heb ik hier weer een lekker en simpel recept voor jullie.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen
  • zachte boter
  • nootmuskaat
  • scheutje melk
  • 0.5 kg wortelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 400 gr diepvrieserwtjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 0.5 kg gehakt
  • 20 cl water
  • klont boter
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de aardappelen gaar, giet af en pureer ze. Breng op smaak met zachte boter + scheutje melk + nootmuskaat + peper en zout.

Kook de blokjes wortel beetgaar.

Kook de erwtjes 5 minuten in kokend water.

Verhit een klont boter in een pan en stoof hierin de ui glazig. Doe er het gehakt bij en bak rul. Giet 20 cl water bij het rulgebakken gehakt, breng aan de kook en dik in met bindmiddel voor donkere sauzen. Kruid met peper en zout.

Bedek een ovenschotel met gehakt + erwtjes en wortelen + een laag aardappelpuree.

Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven.

Recept van Bugetkoken

Eet Smakelijk!

Author: VBZOG

Share This Post On