Over ons

Doel

Net als in de rest van Nederland, zijn er in Zuidoost Groningen mensen die maar met moeite rondkomen. De voedselbank heeft als doel om deze mensen te helpen; niet door ze jarenlang gratis voedsel, kleding en/of goederen te verstrekken, maar door ze structurele hulp te bieden, waardoor zij hun financiële problemen op kunnen lossen. Op deze manier hoeven we alleen maar kortdurende hulp te bieden, en zijn mensen niet voor langere periode afhankelijk van de voedselbank.

Samenwerking

Om ons doel te kunnen bereiken, werken wij nauw samen met de gemeenten en het bedrijfsleven. De voedselbank werkt enkel met vrijwilligers, en alle donaties die binnenkomen gaan direct naar de mensen die deze hulp het hardst kunnen gebruiken.  Alles wat wij krijgen is afkomstig van bedrijven, scholen, kerken en particulieren uit de regio Zuidoost Groningen.

Verspilling

De Nederlandse consument gooit voor ruim twee miljard euro per jaar voedsel weg. Een van onze doelen is het terugdringen van deze enorme verspilling. Wij hebben verschillende tips voor u op een rij gezet, waar u kunt lezen wat u kunt doen om voedselverspilling tegen te gaan.

Help ons helpen

Om de steeds groter wordende groep minima te kunnen helpen, hebben wij uw hulp nodig. Lees hier wat u kunt doen om ons te helpen.

Aanvragen

Lukt het u niet meer om maandelijks rond te komen? Lees hier hoe wij u kunnen helpen en dien gelijk uw aanvraag in.

Contactgegevens

Postadres: Spetsebrugweg 1c

9541 XV Vlagtwedde

Telefoon: 06-33 322 003

Mail: Info@voedselbankzuidoostgroningen.nl

k.v.k-nummer: 1162939

RSIN/Fiscaalnummer:8212.49.575

Bankrekening: 15.28.73.171 Rabobank ten name van: stichting Voedselbank Zuidoost Groningen

IBAN:   NL35 RABO 0152873171

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinby feather