Recept: Kaasmuffins

muffinsEen lekker, leuk en simpel recept voor zomaar, tussendoor of als voorgerecht.

Ingrediënten voor 12 muffins

  • 300 gr bloem
  • 125 gr vloeibare boter
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 150 ml melk
  • 150 gr geraspte kaas (Emmentaler, Gruyère, Oud-Brugse,…)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng het bakpoeder goed door de bloem.

Breek de eieren boven de bloem, doe er de vloeibare boter en melk bij en roer alles goed om.

Schep de geraspte kaas door het deeg.

Plaats papieren bakvormpjes in een muffinbakplaat en verdeel het deeg over de muffinvormpjes.

Plaats de kaasmuffins op de middelste richel in de oven.

Prik na 20 minuten met een naald door de muffins om te controleren of ze genoeg gebakken zijn.(als er geen deeg aan de naald blijft plakken zijn de kaasmuffins klaar).

Recept gevonden bij Bugetkoken

Author: VBZOG

Share This Post On