Recept: Ovenschotel met groente

ovenschotel-met-groentenVoor maar een paar euro maakt u deze overheerlijke ovenschotel bomvol groente klaar!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 stengels bleekselderij, in stukken gesneden
  • 2 rode paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in stukken gesneden
  • 200 gr diepvrieserwtjes, 5 minuten voorgekookt
  • 500 gr aardappelen, geschild en in dunne plakken gesneden, 5 minuten voorgekookt
  • 4 wortels, geschild en in schijfjes gesneden, 5 minuten voorgekookt
  • 1 ajuin, in ringen gesneden
  • 200 gr geraspte emmentaler kaas
  • klont boter
  • vloeibare boter (voor het instrijken van de ovenschotel)
  • 1 groentebouillonblokje, verkruimeld
  • zwarte peper uit de molen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.

Smelt een klont boter in een wok en roerbak de ajuin en de paprika 5 à 10 minuten. Doe er een verkruimeld groentebouillonblokje bij en roer door de gebakken groenten.

Beboter royaal een ovenschotel en doe er de voorgekookte aardappelen + gewokte ajuin en paprika + voorgekookte wortelschijfjes + voorgekookte erwtjes + rauwe stukjes bleekselderij in. Schep de groentes wat door elkaar.

Strooi de geraspte emmentaler over de ovenschotel met groenten en kruid met zwarte peper uit de molen.

Zet de groenteschotel met kaas 20 minuten in de oven.

Recept via Budgetkoken.be

Author: VBZOG

Share This Post On