Recept: Spaghetti met pesto en champignons

spaghettiVegetarisch eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Dit recept is makkelijk te maken en smaakt heerlijk.

Pesto is een mengsel van basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Een heerlijke basis voor een smaakvol recept voor spaghetti met pesto. En champignons natuurlijk.

 Ingrediënten: 

– Spaghetti voor 2 personen
– 1 klein potje groene pesto
– 1 klein uitje
– bakje champignons
– paar plakjes ham
– zakje Parmezaanse kaas

Bereidingswijze: 

Kook de spaghetti zo’n 9 minuten en laat deze vervolgens onder koud water afkoelen. Spaghetti koken gaat beter met een eetlepel zonnebloemolie in het water. Dan plakt de spaghetti niet na het koken.

Snipper de ui, snij de champignons in dunne plakjes en de plakjes ham in kleine vierkantjes.

Fruit de ui in een koekenpan met wat olie en voeg redelijk snel de champignons toe, laat de champignons slinken en voeg dan 3 eetlepels pesto toe. Eventueel meer maar dat is naar smaak.

Als laatste roer je de ham vierkantjes door de champignon pesto.

Doe de spaghetti terug in de pan waarin je het gekookt heb en roer dan de spaghetti pesto- champignonsaus door de spaghetti en laat deze op een laag vuur goed heet worden terwijl je voorzichtig blijft roeren.

Opdienen met wat Parmezaanse kaas over de spaghetti heen.

Recept via Simpel Koken.

Author: VBZOG

Share This Post On