Recept: Witte bonen in tomatensaus met gehakt

wittebonenDit gerecht wordt in één pan gemaakt, ideaal voor als u geen tijd heeft om uitgebreid te koken, maar toch een voedzame maaltijd op tafel wilt zetten!

Ingrediënten voor 4 personen

  • witte bonen uit blik (uitgelekt gewicht 500gr)
  • 600 gr gehakt
  • (paneermeel)
  • 2 blikken tomaat in stukjes (totaal gewicht 800gr)
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • 4 stengels bleekselderij, in schijfjes gesneden
  • boter
  • 1 koffielepel bonenkruid
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper
  • zout
  • 1 teentje knoflook uit de knijper

Bereiding

Verhit een klont boter in een kookpot en roerbak de ajuinsnippers glazig.

Maak het gehakt, indien nodig, steviger met paneermeel, kruid met peper, zout en knoflook uit de knijper.

Draai balletjes van het gehakt.

Doe de gehaktballetjes bij de gebakken ajuin en bak aan beide kanten mooi bruin (de balletjes moeten niet uitgebakken worden).

Schep de balletjes uit de kookpot en zet aan de kant.

Giet de inhoud van 2 blikken tomaat in de kookpot, doe er de bleekselderij bij en kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje, bonenkruid en peper.

Breng de tomatensaus aan de kook en laat verder op een zacht vuurtje 25 minuten sudderen.

Voeg na 25 minuten de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en laat nog 20 minuten verder sudderen.

Voeg pas op het laatst de witte bonen toe aan de tomatensaus. Laat nog even goed doorwarmen (niet te lang zodat de witte bonen niet te papperig worden).

 Recept gevonden bij Budgetkoken.be

Author: VBZOG

Share This Post On