Voedselbank in het zonnetje

Servicepunt Vrijwilligerswerk van Stichting Rzijn heeft de vrijwilligers van de voedselbank Zuidoost Groningen vandaag, donderdag 21 februari, in het zonnetje gezet.

Op de locatie kregen de mensen een taart en het ludieke ‘vrijwillige inzet oké’ keurmerk in de vorm van een raamsticker en een bordje voor aan de muur.

Voedselbank

De Voedselbank Zuidoost Groningen heeft uitdeelpunten in Sellingen, Ter Apel, Stadskanaal , Musselkanaal en in Bellingwolde. Het depot zit in Vlagtwedde. In de eerste plaats willen de Voedselbanken armoede bestrijden door voedselpakketten uit te delen aan mensen die financieel niet rond kunnen komen. Daarnaast proberen ze verspilling tegen te gaan door het inzamelen en uitdelen van voedsel.

Levensmiddelen

Voedselbank Zuidoost Groningen helpt bij het ophalen van levensmiddelen, bij het sorteren en het uitleveren naar de distributiepunten. Ze voeren gesprekken met klanten, doen technische klussen, verzorgen de PR en de website. Daarbij doen vrijwilligers ook de administratie en het beheer van de financiën.

In samenwerking met de gemeente Vlagtwedde organiseert het Servicepunt Vrijwilligerswerk regelmatig een publieke waarderingsactie voor groepen vrijwilligers die het leven in de gemeente ‘net weer wat fijner maken’.

Bron: Ter Apeler Courant artikel geplaatst door Herman Sandman op 21-02-13

Author: VBZOG

Share This Post On