Welpen helpen!

Op zaterdag 2 maart 2013 waren wij van de Voedselbank Zuidoost Groningen uitgenodigd bij Scouting Stadskanaal om een flinke hoeveelheid boodschappen in ontvangst te nemen. Deze boodschappen waren door de Schotse Welpen ingezameld als onderdeel van een opdracht.De opdracht was genaamd “Het Ei van Columbus”.

Het doel van Het ei van Columbus was om door middel van slim ruilen de hoeveelheid producten die zij hadden te vergroten, De welpen begonnen met vier eieren.

Hieronder zie je een foto met Nils, Gerben, Jos en Victor die het uiteindelijke resultaat tonen van het slimme ruilen. Echt slim geruild jongens.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor we de geruilde producten in ontvangst konden nemen, moesten de vlaggen worden gehesen zodat de dag voor Scouting Stadskanaal officieel kon beginnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na dit gebeuren werden we uitgenodigd in de groep Schotse Welpen.

Schotse Welpen zijn de jongenswelpen en de meisjeswelpen heten Magister Welpen werd me door de jongens verteld, de kleintjes heten Bevers volgens hen. Wij hadden in de groep gevraagd of men wist wat vrijwilligers waren en meteen gingen er diverse vingers de lucht in ze wisten allemaal het antwoord.

Ik ben toen even met Michael, Jochem, Mike, Quinn en Wessel gaan zitten om eens van hun te horen hoe ze nou eigenlijk op het idee van de Voedselbank waren gekomen.

Er werd me verteld dat ze eerst een Eetfestijn wilden houden maar toen een meneer ze vroeg waar het voor was kwam spontaan de voedselbank bij de jongens op, echt geweldig jongens.

Verder was het ze opgevallen dat veel ouderen liever iets gaven dan dat ze het ruilden zo groeide de hoeveelheid producten dus nog sneller.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kortom een geweldige actie van een groep geweldige kids.

Jongens namens ons en een heleboel geholpen mensen;  BEDANKT WELPEN van SCOUTING STADSKANAAL!

Author: VBZOG

Share This Post On