Ambassadeur

HenkambassadeurHenk Wijngaard is onze ambassadeur. Op deze pagina legt hij uit wat hij wil bereiken door zich op te stellen als de ambassadeur van de voedselbank Zuid-Oost Groningen.

Dit is mijn doel:

De vraag van de Voedselbank Zuid-Oost Groningen, of ik mij als ambassadeur wilde inzetten voor het goede doel, was helder. ‘Henk, wil jij je naam aan de Voedselbank verbinden en samen met ons er voor zorgen dat ons werk meer aandacht krijgt. Veel mensen hebben geen enkel idee van de veelal schrijnende behoeften van onze medemens. Mensen als jij en ik. Wij willen de mensen bereiken die het nodig hebben en hen die zich als vrijwilliger voor de Voedselbank willen inzetten of ons anderszins willen steunen. Doe je mee?’

Door de medewerkers ben ik goed voorgelicht. Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe goed de Voedselbank is georganiseerd, hoe betrokken de vele vrijwilligers zijn en wat de het werk betekent voor hen die het nodig hebben. De Voedselbank brengt verlichting, een daadwerkelijke verbetering van leven en uitzicht op een betere toekomst. Ik zie het als een eer dat ik mij als ambassadeur aan de Voedselbank Zuid-Oost Groningen kan en mag verbinden.

Op locatie heb ik, in de opslagloods, kunnen zien hoe de producten en levensmiddelen bij binnenkomst worden gesorteerd, worden opgeslagen en vervolgens verwerkt en uitgegeven. Ik heb inzage gehad in de contacten met voor de Voedselbank belangrijke organisaties om zoveel mogelijk mensen te bereiken en verder te helpen.

Na enkele gesprekken hebben we besloten de handen in een te slaan en te kijken wat we in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen.

De eerste stap is gezet. Zondag 17 november wordt het nieuwe Sint Maarten. Samen met sponsoren, waaronder Start Up Events in Emmen, gasten en donateurs organiseren we een feestmiddag voor de Voedselbank. Een middag waaraan een ieder geheel belangeloos zijn medewerking verleent. De totale opbrengst komt geheel ten goede aan het goede doel. Ook de komende maanden wachten er aandacht en veel publiciteit voor het mooie en belangrijke werk. De komende tijd zet ik me volop in. Met hart en ziel. U ook ? Dank alvast.

Met trots en dankbaarheid,

Henk Wijngaard

Ambassadeur Voedselbank Zuid-Oost Groningen

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinby feather