Cantonese rijst

rice-257761_1280

 

 

Dit leek mij wel heel lekker en ik ga het ook zeker zelf proberen 🙂

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr witte rijst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 150 gr erwtjes (diepvries)
  • 1/2 rode paprika, in kleine blokjes
  • 100 gr roze garnalen
  • 6 eieren
  • 4 sneetjes bacon
  • 1 groentenbouillonblokje
  • klontje boter
  • 1 eetlepel maisolie
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • peper en zout

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de ui + blokjes paprika in olie. Kruid met verkruimeld groentenbouillonblokje, knoflook, peper en zout.

Kook de erwtjes beetgaar.

Bak kort de sneetjes bacon in een pan met antiaanbaklaag. Snij de gebakken bacon in hele kleine stukjes.

Verhit een klontje boter in een braadpan en bak de losgeklopte eieren tot omelet.

Snij de omelet in reepjes.

Schep voorzichtig de gebakken groentjes + erwtjes + reepjes omelet + stukjes bacon + roze garnalen door de rijst.

Cantonese rijst is een volwaardige maaltijd maar kan ook als verrijkte rijstschotel opgediend worden met bijvoorbeeld gemarineerde kipblokjes of gewokt rundvlees.

Eet Smakelijk!!

Recept van Budgetkoken

 

Author: VBZOG

Share This Post On