Bedrijven

Bedrijven, kerken en scholen – help ons helpen

De voedselbank is afhankelijk van giften en vrijwilligers om hulpbehoevende gezinnen te kunnen helpen. Hierbij hebben wij uw hulp nodig! Bedrijven, kerken en scholen kunnen ons op verschillende manieren steunen;

Voedsel

Heeft u als winkelier voedingswaren over die u niet meer kunt of wilt verkopen omdat u overgaat op een ander assortiment, omdat de verpakking niet in orde is of omdat de uiterste houdbaarheidsdatum te dichtbij is, dan nemen we deze graag in ontvangst.

Wij kunnen geen producten uitdelen waarvan de THT-datum op onze uitdeeldag (donderdag) verstreken is. Tenzij de leverancier een schriftelijke verklaring wil overleggen dat hij de kwaliteit van het product garandeert en ervoor verantwoordelijk is.

Ook scholen en kerken die inzamelingsacties willen houden voor levensmiddelen zijn van harte welkom. Diverse kerken in de regio zamelen 1x per kwartaal in en diverse scholen houden jaarlijks een inzamelingsactie voor de voedselbank.

Hebt u voedingswaren voor ons dan kunt u deze brengen naar ons centrale opslagpunt in Vlagtwedde of naar de uitgiftelocaties tijdens onze openingstijden.

Grotere hoeveelheden kunnen wij zo nodig ook met onze bestelwagen bij u op komen halen. U kunt bellen voor een afspraak op het nummer 06-20865802.

Financieel

Omdat we uitsluitend met vrijwilligers werken hebben we geen personeelskosten. En het voedsel dat we uitdelen krijgen we gratis. Maar om dat voedsel op te halen, gekoeld op te slaan en te distribueren moeten we wel kosten maken. Ook telefoon, energie, verzekering, postzegels; het kost allemaal geld. Daarom kunnen we niet zonder financiële steun.

Financiële giften zijn dan ook “brood”-nodig. U kunt ons werk steunen door een gift te storten op rekening:

15.28.73.171 t.n.v stichting voedselbank Zuidoost Groningen.

Klik op de machtigingskaart om deze te downloaden

machtigingskaart

 

 

 

 

 

Voedselbank Zuidoost Groningen is een ANBI-instelling. Dit betekent dat uw financiële giften fiscaal aftrekbaar zijn voor de belastingdienst.

Wilt u meer weten of heeft u een briljant idee om ons te helpen? Neem contact met ons op!

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinby feather