M25 Jongeren komen langs

Halverwege dit jaar werden wij benaderd door Krista Russchen, consulent maatschappelijk activeringswerker, Solidair Groningen en Drenthe. Zij kwam met de vraag of wij een aantal jongeren van M25 mee konden laten kijken en werken bij de Voedselbank.

M25 is een project dat jongeren tussen 12 en 18 jaar uitdaagt en ondersteunt om zich in te zetten voor de zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving die best een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

In oktober zijn er een aantal van deze jongeren uit onze regio bij ons geweest om te kijken maar vooral ook om mee te helpen. Na een ochtend uitleg (waar ook sommigen van hun ouders bij bleven luisteren) en wat sorteerwerk hebben deze jongeren een ochtend meegeholpen tijdens een uitgifte in Stadskanaal en Sellingen.

De jongeren en ook hun ouders hebben deze twee dagen als positief ervaren en heeft ze een goede kijk gegeven op wat er allemaal komt kijken bij een voedselbank.

Het is belangrijk dat ook jongeren op de hoogte zijn van wat er in hun regio aan hulp nodig is zij zijn immers de nieuwe vrijwilligers waar veel organisaties om zitten te springen.

Kanaalstreek 2

Kanaalstreek 3

Kanaalstreek

Kanaalstreek10

Kanaalstreek6

 

 

Author: VBZOG

Share This Post On