Pro Emmen Proficiat

Vandaag 22 mei 2014 waren wij van harte uitgenodigd  bij praktijkschool Pro Emmen.

Praktijkschool Emmen is een algemeen bijzondere school voor praktijkonderwijs. Het doel van ons onderwijs is de leerling te begeleiden naar werk of vervolgonderwijs en naar een zo zelfstandig mogelijke plaats in de maatschappij, waarbij aandacht wordt besteed aan wonen en vrijetijdsbesteding.

Als praktijk project hebben zij een stuk grond bij de school zo ingericht dat er diverse vormen van landbouw en hoveniers werkzaamheden kunnen worden geleerd.

een van de onderdelen van dit project is het kweken van groente en fruit waarvan de opbrengst zal worden gedoneerd aan de voedselbank.

via de vader van Melissa Kloese  werd kontakt met de voedselbank gelegd en zijn wij al enkele weken geleden op school geweest om met de verantwoordelijk leraar Meneer Frans 😉 voor dit project afspraken te maken.

20140522_095352

 

 

 

 

 

 
klik op foto voor vergroting

en vandaag was het dan zover de eerste oogst kon worden binnen gehaald 4 goed gevulde kratten met heel mooie sla die waar wij bij stonden werd geoogst, verser kan het niet.

Melissa Kloese en Stan Stellinga lieten zien hoe je sla moet oogsten laag bij de grond afsnijden en opletten dat je dat niet schuin doet.

20140522_095404

 

 

 

 

 

 

klik op foto voor vergroting

Ze deden het perfect dat kun je op de foto’s wel zien.

Op het moment dat deze twee leerlingen aan het oogsten waren werden door andere leerlingen van groep 1D alweer  nieuwe bakken uitgezaaid om zo via een soort plantschema het hele schooljaar werkzaamheden te hebben van dit project om zo de leerlingen een prachtig vak te leren waarbij zij hun betrokkenheid tonen naar die medemens die dat op dit moment hard nodig hebben.

Wij willen dan ook laten weten dat wij Trots en Dankbaar zijn op alle leerlingen en Pro Emmen voor dit geweldig initiatief

PRO EMMEN PROFICIAT

Op de foto in willekeurige volgorde:

Selena Sleking, Naomi Hoogenberg, Melissa Kloese, Manouk van der Meulen Kunee, Bas Meijer, Stan Stellinga, Jordi Rolingh

groepsfoto

Author: VBZOG

Share This Post On