Recept: Chili con carne

chiliconcarneChili con carne betekent chili met vlees. Maar een authentieke chili con carne is veel meer dan dat. Een heerlijk Mexicaans recept wat bij iedereen in de smaak zal vallen.

Ingrediënten: 

1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
1 grote ui
2 rode pepers
4 knoflooktenen
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
halve theelepel majoraan
500 gram rundergehakt
1 blokje runderbouillon
1 blik hele tomaten (400g)
1 theelepel suiker
1 klein blikje tomatenpuree
1 blikje kidneybonen (200g)

Bereidingswijze:

Snipper de ui en hak de knoflooktenen fijn.

Snij de rode pepers over de lengte open en verwijder eventueel de zaadjes (deze zijn erg heet). Snij vervolgens de rode pepers klein.

Verhit olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook en rode pepers toe. Bak dit een minuut of twee terwijl je roert en voeg dan de kruiden toe, doe het vuur iets lager maar blijf alles goed door elkaar mengen.

Voeg het gehakt toe en maak dit klein, bak dit zachtjes tot het bruin is.

Vervolgens voeg je de gepelde tomaten toe en het blikje tomatenpuree. Knijp het blokje runderbouillon fijn en roer het goed door de chili con carne saus.

Als laatste voeg je de suiker toe en de kidneybonen, alles goed door elkaar roeren. Laat dit voor zo’n 30 minuten heel zachtjes sudderen.

Wil je iets meer of een dunnere chili con carne voeg dan wat water toe.

Via Simpel Koken.

Author: VBZOG

Share This Post On