Recept: Gevulde eitjes

eierenLekker, makkelijk en snel klaar, zijn deze gevulde eitjes. Dit is een makkelijk recept om te maken. Gevulde eieren zijn lekker bij de borrel of als voorgerecht bij de maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 hardgekookte eitjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd (bij voorkeur Dijon)
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • platte peterselie

Bereiding

Pel de hardgekookte eitjes, halveer ze en duw voorzichtig het eigeel eruit.

Plet het eigeel + 2 eetlepels mayonaise + 1 eetlepel mosterd.

Kruid met peper en zout en roer tot je een smeuïg mengsel.

Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eitjes.

Schik de gevulde eitjes op een bord en garneer met blaadjes platte peterselie + cayennepeper.

Recept gevonden bij Budgetkoken.be

———————————————————————————————-

Variatie tip gevulde eieren

Dit is een lekkere variatie als u niet van de ”normale” eigeelvulling houdt, of gewoon eens wat anders wilt proberen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 hardgekookte eitjes
  • 1 blikje tonijn in zonnebloemolie
  • mayonaise
  • cayennepeper

Bereiding:

Pel de eitjes en snijd deze over de lengte doormidden, duw daarna het eigeel voorzichtig eruit en doe deze in een apart bakje.

Leg de lege eitjes alvast op een schaaltje.

Voor de vulling giet u eerst een beetje zonnebloemolie van de tonijn af doe dit in een beketje of iets dergelijks dit kunt u misschien nog nodig zijn, doe de tonijn in een bakje en doe daar ongeveer 3 eetlepels mayonaise bij als u het nog een beetje te droog vind kunt u daar altijd nog een beetje van de olie of mayonaise bij doen.

Meng het prutje goed door elkaar en strooi hier naar believen een beetje cayennepeper bij. Pas wel op met kruiden of toevoegen van de mayo want wat je er teveel in gooit kan er niet meer uit!

Nu de tonijn klaar is en de eitjes gesneden  gaan we deze vullen.

De gevulde eitjes zijn nu klaar maar het eigeel is nog over gooi dit niet weg hier kunt u nog een eiersalade van maken door het recept dat hierboven aangegeven staat te maken en daar eventueel een gesnippert augurkje en uitje toe te voegen.

Eet Smakelijk! 🙂

Recept geschreven door: R. C. W.

Author: VBZOG

Share This Post On